En dan is het ineens februari!

01-02-2014 11:25

En alsof het niets is! BOEM, februari! Time Flies when you're having fun (or over 30...).

Mijn plan voor vandaag wás plastic regelen om de tuin te kunnen bedekken en, want dat had ik op Het Moestuinforum geleerd, alvast de paprika's voor te zaaien die ik nog heb liggen. Maar het is snertweer.. Ik heb niks tegen een beetje weer en wind, maar het is 120% herfst en het is februari! En dus zit ik hier dus in mijn campingoutfit met een kop vers gemalen koffie allemaal grote plannen te bedenken voor de tuin waar ik steeds enthousiaster van word, mijn website in te richten en te vullen.. Ondertussen is de tuin nog steeds een "prachtig" gazon met veel mos en klavervriendjes.. 

Wel weet ik nu precies hoe ik het ga doen. de tuin is ongeveer 3,5 meter breed en 15/20 meter lang. We beginnen met ongeveer de helft en in het midden wil ik een paadje zodat we niet steeds door de tuin hoeven te lopen om onkruid te plukken en andere werkzaamheden uit te voeren. De achterste 1,5/2 meter bijven vrij. ik zie mij daar al helemaal zitten met een goed boek en de groeiende groenten die zich aan mijn voeten uitstrekken in het zonnetje, hond Sammy soezend naast mijn stoel. Daarbij ligt ons mooie Staffordshire Bullterriërmeisje Lotje daar sinds half januari begraven en zij verdient bloemetjes en geen prei op haar hoofd. 

Ja, ik zie het helemaal voor me! mijn geniet tuintje met de mooie hortensia, berkenboom en Lola haar kerstroosjes, Boomschors op de grond, wuivende maisplanten en aardappelplanten gezellig naast de klimmende bonen en komkommer. 

Is het al zomer?